søndag 28. juni 2015

Små forbrukslån for deg som vil låne litt penger

Forbrukslån kommer i alle slags størrelser, og det er derfor ingenting i veien med å ta opp små forbrukslån når man trenger litt penger. Små forbrukslån kan være på alt fra 500kr til opptil 25 000kr, mens de aller fleste som tar opp smålån låner mellom 5 000 og 10 000kr på denne måten.

Med små forbrukslån kan man gjøre akkurat hva man vil med pengene man låner, og smålån er derfor perfekte for folk som ønsker å rydde opp i gammel gjeld, ønsker å kjøpe seg noe nytt, eller rett og slett har lyst på en god ferie. Som oftest henger ikke låneaktørene seg stort opp i hva pengene skal brukes til, så her er det bare å søke om å låne penger til hva enn du måtte ønske deg.

 Små forbrukslån fungerer enkelt nok ved at man låner en viss sum med penger, og får disse overført til sin egen konto innen kort tid. Deretter velger man helt selv hva man vil gjøre med pengene. Etter omkring en måneds tid får man en faktura på det første avdraget, og disse må man betale for å kvitte seg med gjelden igjen. Hvor lang tid man bruker på å betale ned lånet igjen avhenger av hvor lang nedbetalingstid man velger, og alt fra 3 måneder til halvannet år er vanlig på små forbrukslån. Med større lån får man selvfølgelig lengre nedbetalingstid, og ofte får man også bestemme denne selv. Dersom man trenger lang tid på å betale ned er det da mulig, men totalt sett blir jo lånet dyrere, ettersom man må betale renter i lenger tid.

Hva skiller små forbrukslån fra vanlige forbrukslån?

I prinsippet er lånet man får fra et smått forbrukslån helt likt et vanlig forbrukslån, men hos låneaktørene er det noen små forskjeller som gjør det litt enklere og greiere å ta opp et lite lån. Når man søker om små forbrukslån er det nemlig ikke like strenge krav som det er på vanlige forbrukslån, og grunnen til dette er selvfølgelig at det er mindre risiko for låneaktører å låne ut småsummer. Man trenger derfor ikke å oppfylle alle kravene som man trenger på vanlig forbrukslån, så det er ofte mulig å låne penger på denne måten uten å ha en veldig høy inntekt.

For å ta et lite forbrukslån trenger man likevel en viss kontroll over økonomien sin, for det er sjeldent å få innvilget selv smålån hvis man har mye annen kredittgjeld eller har veldig mange betalingsanmerkninger. I tillegg krever låneaktørene som regel også en viss inntekt - enten fra jobb, NAV, pensjon eller lignende. Den årlige inntekten trenger ikke nødvendigvis å være så veldig høy, men for låneaktøren er det viktig å vite at den som låner penger får inn penger for å kunne betale tilbake.

For å søke om et lite forbrukslån trenger man bare å gå inn på nettsidene til en låneaktør, og der ligger det et låneskjema som man må fylle ut. Som oftest er dette veldig enkelt, men det krever at man har oversikt over inntektene og gjelden sin. Ellers er det bare å fylle ut personalia og lignende, også kan man bruke BankID for å signere søknaden digitalt. Innen kort tid får man vite hvorvidt lånet blir innvilget eller avslått, og om det blir innvilget får man pengene inn på bankkontoen sin i løpet av bare noen få dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar